On line degustacije vina “KVARNER U VAŠEM DOMU”

On line degustacije vina “KVARNER U VAŠEM DOMU”

Zbog nemogućnosti održavanja tradicionalnih festivala vina i vinskih radionica, moderna tehnologija i epidemiološka ograničenja otvorila su novu priliku i način rada te mogućnost šire promocije Kvarnerskih vina te su vinari s Kvarnera pozvali svih da uživaju u njihovim pjenušcima i vinima i nauče ponešto o autohtonim kvarnerskim vinskim sortama.

U organizaciji Međunarodnog eno – gastro festivala „WineRi“ i udruge vinara „Vina Kvarnera“ uz pokroviteljsku podršku Primorsko – goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera i tehničku podršku Visoke poslovne škole PAR, 17. prosinca od 19:00 sati će se putem aplikacije Zoom održati online degustacija pet Kvarnerskih vina nazvana „Kvarner u vašem domu“.

Na online degustaciji mogu sudjelovati svi koji se zaključno do četvrtka 10. prosinca u 12:00 sati prijave putem društvene mreže Facebook odnosno na stranici Međunarodnog eno – gastro festivala „WineRi“ (https://fb.me/e/Pvwzxz2d) i uplate kotizaciju nakon čega im na kućnu adresu stiže paket s pet Kvarnerskih vina, a na e-mail podaci za online degustaciju, uz napomenu da je broj sudionika ograničen.

Vinari koji će predstaviti svoja vina su Poljoprivredna zadruga „Gospoja“, Vinarija „Šipun“ i „Kuća vina Ivan Katunar“ iz Vrbnika, Vina „Plovanić“ iz Kastva i Vinska kuća „Pavlomir“ iz Novog Vinodolskog.Predstavit će se i kušati:

• pjenušac autohtone Kvarnerske vinske sorte žlahtine “Macmalić” Vinarije Šipun s Vrbnika kojeg će predstaviti vinar Ivica Dobrinčić;

• vrhunski pjenušac autohtone Kvarnerske vinske sorte žlahtina “San Marino” Vinske kuće Pavlomir iz Novog Vinodolskog kojeg će predstaviti vinar Miroslav Palinkaš;

• kupažu (iz vinograda) autohtonih Kvarnerskih vinskih sorti verdića, mejskog, divjake, malvazije, brajkovca i jarbole “Belica” Vina Plovanić s Kastva koju će predstaviti vinar Dean Rubeša;

• najpoznatiju autohtonu Kvarnersku vinsku sortu “Žlahtina” Poljoprivredne zadruge Gospoja s Vrbnika koju će predstaviti enolog poljoprivredne zadruge Anton Brusić

• autohtonu crnu Kvarnersku vinsku sortu “Sansigot” Kuće vina Ivan Katunar s Vrbnika koju će predstaviti vinarka Egle Katunar.

Nit vodilja ove online degustacije je popularizacija i promocija Kvarnerskih vina i autohtonih kvarnerskih vinskih sorti te edukacija o kulturi stola.